Info om tidsbestilling ved Sadelmager Hubertus

Info om tidsbestilling og besøg, samt info om sadler.

Næste besøg bliver formentlig omkring maj 2020.
Ved besøget må I holde jer klar med en “nøgen sadel” og med en delvis “afklædt” hest. Der fjernes pærer ALLE STEDER.

Vær sød at læse det første afsnit ved bestilling og inden besøg.
Bestilling af tid og info om besøg kun pr. mail tilheikewilde@gmail.com
Ved reservering af tid ved kommende besøg hos sadelmager Hubertus skal du oplyse:
– Hvilken sadel/sadler der er tale om, og hvad du skal have lavet.
– Navn og telefonnummer på alle mails!

OBS der bestilles tid hos Hubertus efter hvor mange der bestilt tid.
Hold selv øje med datoerne eller tilkøb sms-service!
Når datoerne er kendt, sendes de indenfor 24 timer ud pr. nyhedsmail og på HW Hestecenters FB side. Det er derfor nødvendigt at være tilmeldt vores nyheds mail  tjek evt dit spamfilter!
Som regel får vi datoerne med kort varsel. Meld derfor hurtigt tilbage med hvilke dage du kan komme og igen hvad du ønsker lavet. Så vi kan planlægge, så alle der har reserveret kan komme med, eller evt. frigive jeres tid til en anden. Har du ikke meldt tilbage indenfor en uge, går tiden videre til en anden.
Skriv evt med hvem du skal have tid sammen med. HUSK dette skal også skal skrives, selvom du allerede har skrevet det tidligere
, så vi er sikker på at få det hele med.  
Vi vil gerne frabede os opkald. Vi prøver at svarer mails hurtigst muligt.
Passer tiden dig bekræfter du hurtigst mulig!

Info til dig omkring dit  besøg!

Da de tider man får er ca. tider, må ventetid påregnes. Der er 4 gæstebokse

Hubertus kigger på sadel og hest. Der er en god ting når sadlen er “nøgen” ved disse prøvninger, men hav endelig alt tilbehør med til ridning bagefter, eller hvis der bliver tvivl om noget. Vær klar med hesten når din tid nærmer sig, så dækner og lignende er løsnet og lige til at trække af.
Ved sproglig barriere er det muligt med oversættelse.

Vi har ofte brugte sadler i kommision af modeller, der kan justeres en del.

Da man får mulighed for at prøve meget, og en ny sadel sommetider skal rides godt inden den rettes endeligt til, kan et besøg vare fra 10 minutter til 6 timer, som regel tager en tilpasning ca. 40 min, og en ny sadel tager ca. 2-3 timer.
I prøver lidt, nye muligheder tilbydes/laves, i rider lidt, sadlen justeres, i rider evt igen.
Dette er nødvendigt, da han ikke kan komme ugen efter og rette til som han ellers ville gøre :-).
Derfor må vi have flere sideløbende tilpasninger kørende. Det kan være svært at vide lige hvor meget tid hver enkel hest/rytter tager, derfor kommer i med relativ kort mellemrum i ”hold”, og vi samler op imellem disse hold.

Betaling til Hubertus
Der betales ved ankomsten 90 euro kontant for tjek , uanset hvor meget eller lidt tid i bruger netop dén dag. I kan tage flere sadler med til sammen hest.

Tilpasningen/sadlen afregnes kontant (helst i euro). Det varierer mellem 0-800kr. Køb af sadel betales ligeledes kontant i euro eller med kort. Ved første efterstilling af en ny sadel betales der kun for tiden, ikke for arbejdet på sadlen.

Vi håber i vil få et interessant og udbytterigt møde hos os.

Vigtig viden!
En ny sadel sætter sig i ulden. Jo mere uld der er i sadlen, altså jo højere/længere manke, jo mere uld = jo mere kan sadlen sætte sig.

Der betales ikke noget for arbejdet ved tilretning første gang efter et køb, kun for tiden.

HSC-sadlen giver meget muskelfrihed. Det kan betyde at din hest får mulighed til at bygge muskler op hurtigt. Begge dele kan betyde at sadlen kan komme ud af balance. Dette bør du holde øje med og evt lægge noget under for eller bag, måske endda under hele sadlen. Vi anbefaler Quittpad korrektionspad eller Quittpad underlag, filtstykker, håndklæde eller et lammepad. Sadlen korrigeres ved kommende besøg af Hubertus. Den bedste sadel kan derfor trykke hesten hvis tilpasningen ikke følger med hestens forandringer!

Info om sadler. Hvad skal en sadel kunne?
For at blive en velfungerende equipage, skal sadlen give hesten mulighed for, at kunne bevæge sig smidigt og løsgjort. Samtidig skal sadlen gøre det muligt for rytteren at sidde afslappet i den rette holdning. Den skal derfor kunne tilpasses hestens udvikling.

Sadlen skal give rytteren mulighed for løsgjort at følge hesten, og samtidig passe til rytterens bagdel, men også til længden på hesten ryg. Dette kan være en udfordring med mange af vor tids meget korte heste. Er man for stor til sadlen sidder man langt op på bagsvidslen , og laver dermed en vægtstang påvirkning af sadlen, med tryg i lænden som følge. Dette kan også ske, og sker faktisk ofte når sadlen i sig selv kommer ud af balance ved ændret muskelsætning eller store vægtændringer hos hesten, derfor skal man altid tjekke sadlens balance!

Disse krav kræver en sadelmager, der har en stor indsigt i rytteres opstilling og i hestens anatomi, samt har en stor viden om opbygning af sadler, derfor får sadelmageren her “sin egen side”.

Bommen
Da hesten ofte udvikler sig en del, er det vigtigt med en sadel, der kan stilles meget i bommen. Det kan kun meget få sadler. Bommen skal give mankepartiet frihed, for klemmer den her, kan hesten ikke bruge sin overlinie frit. Når hesten udvikler sine muskler i overlinjen, bliver den bredere og bommen skal gøres bredere.

HSC, OS og Passier sadler kan fuldstændig ændres i bommen, hvilket er nødvendig, når hesten ændre sig meget ved forskellig træningsniveau eller ved stor forskel i muskelsætning. Dog har pudernes placering og form også en stor betydning.

Bommen ændre Hubertus på stedet.

Puderne
Puderne har stor betydning for vægtfordeling og balancen i sadlen. Disse skal helst være rimelig brede og gerne bløde. De må give frihed til hestens rygmuskler ved at være afrundet eller bløde og eftergivende, så rygmusklerne kan arbejde frit under sadlen. Puderne skal ikke trykke omkring manken, hvor muskler og sener er vedhæftet.

Der er stor forskel på hvor meget puder kan ændres på de forskellige sadler.

Knæpuder
Knæpuderne har stor betydning til rytteres sæde og opstilling. Den kan fratage rytteren muligheden for at rulle med i hestens bevægelser, og dermed give rytter og hest en del problemer i lænden, idet rytteren så let skubber hesten ned mellem skuldrene.

Underlag
Normalt er et almindeligt underlag fint. Der kan dog være grunde til at vælge særlige underlag. Det er vigtigt at der ikke ophobes for meget varme under sadlen, da det kan føre tiltryk og ubehag.
Skal sadlen passe til flere heste eller ændre den sig meget i sadellejet, så kan et godt ventilernde korrektionspad være godt til at få sadlen i balance. Et håndklæde eller filtstykker kan også bruges 🙂
Har hesten tendens til ømme rygmuskler, eller skal udvikle flere, kan et godt ventilerende og trygfordelende underlag være en hjælp.
Lammeskind bør lægges mellem sadel og underlangfor at beholde sin funktion.
Quittpad har i tests vist sig super ventilernde og trykfordelende, og kan lægges direkte som eneste underlag. Det er til med let at rengøre. Se mere på Quittpad.dk